This is the Soaring Spot Test Site. It behaves exactly the same as the live Soaring Spot except a) Uploads are ignored and b) it always returns the same flight for download.

9. Hronovské Orlíkovské přeháňky 2010.

Velke Porici, Czech Republic,   May 1, 2010 – May 9, 2010

6.1.2010

Na 9. ročník HOP máme plno.

V součastné chvíli je přihlášeno 31 pilotů z 15 klubů a třech států. Těší nás tradiční účast přátel z Jeleniej Gory, Gliwic a Německých plachtařú, kde někteří změnili během roku svoje působení na jiné letiště. Zatím to vypadá na účast třech Cober, kde se poprvé představí i Medlánecká, pěti Fok, 16. Orlíků, obou letuschopných M 35 a to Ranská s Jirkou Leníkem, jedním z vítězů HOP a tradičně již M 28, SF 27 A, Pirat a Phobus A.

Startovní pole je zhruba shodné s předešlými ročníky. Bohužel, víc se nás již na letiště ve Velkém Poříčí nevejde. Velice jsme potěšeni zájmem o naše závody a věříme, že i v 9. ročníku HOP, konaném v roce výročí 100 let prvního letu v Hronově a dvaceti let znovu obnovení Aeroklubu Hronov, nám počasí vyjde a budete u nás spokojeni.

Nezapomeňte na pojistky pro zahraničí. Určitě budeme létat do Polska, buď již legálně, nebo na povolení k závodům. Otočné body jsou publikovaný v souborech ke stažení. V propozicích nejsou uvedeny ceny aerovleků. Nečekám výrazné zdražení, ale počítejte s tím, že cena nahoru půjde. Provoz Zlínů se stává finančně neudržitelný a cena benzinu také letos není pro nás příznivá. Přesto si myslím, že spolu prožijeme tradičně pěkný týden dovolený a uletíme i tu vytouženou třístovku. Třeba VUT : http://www.plachteni_hronov.websnadno.cz/Soutez-300-km-FAI.html 

Fotografie budou již tradičně na: http://lkvphop.rajce.idnes.cz/  Ostatní zde, na tomto webu.

Těšíme se za všechny z AK Hronov

Tonda a Petr                              

Written on January 6, 2010 at 1:50 AM.

Latest task

Task 8, May 8, 2010
Task distance: 90.13 km
Updated: 5/21/15, 6:30 AM